Kryptomena Cardano pridaná do terminálu plaformy Bloomberg...

Kryptomena Cardano bola pridaná do terminálu platformy Bloomberg, ktorú používajú profesionálni obchodníci. Uvedená informácia môže znamenať ďalší vstup nových investorov do tohto blockchainového projektu. Cardano je recenzovaný blockchain, ktorý sa momentálne nachádza vo vývojovej fáze a čaká na spustenie aktualizácie Goguen. Cardano používa natívnu menu ADA. Napriek tejto informácii sa aktuálne kryptomena Cardano nachádza v klesajúcom cenovom trende.  Od začiatku roku 2021 však ADA zaznamenala vysokú úroveň rastu, keď rok začínala na cenovej úrovni 0,18 USD. V súčasnosti sa cenová úroveň pohybuje na hranici 1,02 dolára.

Okrem uvedenej informácie sa Cardano radí podľa Coinmarketcap na piate miesto podľa trhovej kapitalizácie spomedzi všetkých kryptomien, keď celková trhová kapitalizácia tejto kryptomeny má celkovú hodnotou vyššiu ako 32 miliárd dolárov.

Vývoj kryptomeny Cardano je rozdelený do piatich období. Jednotlivé obdobia sa nazývajú Byron, Shelley, Goguen, Basho a Voltaire.  Cieľom fázy Goguen je poskytnúť používateľom Cardana príležitosť vytvárať a vykonávať inteligentné zmluvy v samotnej sieti Cardano. Spustenie fázy Goguen sa očakáva v nasledujúcich mesiacoch.

Okrem uvedenej informácie spoločnosť Cardano zaznamenala investíciu od spoločností ako FD7 Ventures, ktoré nedávno vyčlenili 250 miliónov dolárov na financovanie spoločností, ktoré budujú riešenia na Cardano a Polkadot. Spoločnosť s rizikovým fondom uviedla, že sa rozhodla podporiť rastúce odvetvia a podporiť spoločnosti založené na platformách, ktoré umožňujú riešenia decentralizovaného financovania (DeFi).