Kryptoburza Kraken získala registráciu od Holandskej centrálnej banky DNB

Spoločnosť Kraken dosiahla míľnik vo svojej európskej stratégii rastu licenciou Virtual Asset Service Provider (VASP), ktorá je registrovaná v Holandskej centrálnej banke (DNB).  Brian Gahan, generálny riaditeľ spoločnosti Kraken pre Európu, vyjadril nadšenie zo zrýchleného európskeho rastu spoločnosti, pričom zdôraznil príležitosti, ktoré holandský trh ponúka. Gahan uviedol: „Holandskou registráciou VASP sa naša európska stratégia rastu zrýchľuje. Vidíme mnoho príležitostí predstaviť našu ponuku retailovým klientom aj profesionálnym obchodníkom v Holandsku a aj v celej Európe."

Holandsko vyniká ako strategicky dôležitý trh vďaka svojmu živému startupovému ekosystému, robustnému odvetviu finančných služieb a vysokej miere prijatia fintech spoločností medzi rozvinutými ekonomikami. Okrem toho sa krajina môže pochváliť jednou z najvyšších mier adopcie kryptomien v Európe, pričom približne 20 % holandských občanov vlastní digitálne aktíva.

Význam Holandska zo strany Krakenu ešte viac podčiarkuje jeho navrhovaná akvizícia holandského krypto makléra BCM, ktorá bola ohlásená v októbri 2023. Ďalej je zaujímavé, že Kraken si zabezpečil registrácie aj na iných kľúčových európskych trhoch, ako je Španielsko, Taliansko a Írsko, pričom nepoľavuje v úsilí preniknúť aj na ďalšie európske územia.