Kryptoanalytička vysvetľuje, prečo práve kúpila Cardano (ADA) za 20.000 dolárov.

Kryptoanalytička s pseudonymom Kara Szabo včera zverejnila svoj nákup kryptomeny Cardano (ADA) v hodnote 20.000 USD. Cardano sa obchoduje momentálne okolo cenovej úrovne 0,255 USD. Szabo k uvedenému nákupu uviedla, že cena je momentálne príliš priaznivá na to, aby ju prehliadla a preskočila, čím naznačila jej dôveru v toto krypto aktívum.

Po jej oznámení čelila Szabo určitej kritike za svoje investičné rozhodnutie. V reakcii na Twitteri (X) povedala, že investícia 20.000 USD bola relatívne skromná a že zvažuje investíciu až do výšky 100.000 USD prostredníctvom priemerovania dolárových nákladov (DCA), ak bude cena naďalej klesať. Riziká bagatelizovala a uviedla, že ďalší hlboký prepad je nepravdepodobný.

Okrem investície do Cardano sa Szabo podelila aj o svoju širšiu investičnú filozofiu. Vyzvala svojich followerov, aby radšej kryptomeny kupovali teraz, než aby ich predávali, pričom zdôraznila, že súčasné podmienky na trhu ponúkajú príležitosti na akumuláciu aktív za zľavnené ceny. Silné kryptomeny sú momentálne v červených číslach a podľa Kary Szabo predstavujú cestu k finančnému úspechu.

Szabo tiež ponúkla svoj pohľad na celkové trendy na krypto trhu. Poukázala na to, že kryptotrh zažil v septembri vždy historické poklesy. Za posledných šesť rokov bol Bitcoin (BTC) počas tohto mesiaca vo všeobecnosti v červených číslach. Szabo predpovedá konzervatívny pokles na trhu o 5% až 10%, po ktorom bude v októbri nasledovať pravdepodobné oživenie.

Okrem toho Szabo vyjadrila skepsu ohľadom schválenia spotových bitcoinových ETF americkou komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) v roku 2023. Uviedla, že vidí nulové šance na takéto schválenie už v tomto roku.

Začiatkom tohto týždňa Charles Hoskinson, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ IOG - spoločnosti, ktorá stojí za vznikom Cardano, vyjadril svoje presvedčenie, že ADA má potenciál stať sa najväčšou svetovou kryptomenou. Počas svojho prejavu na zjazde Rare Evo 2023 povedal: „Toto je naša výzva, a preto si myslím, že Cardano sa pravdepodobne stane najväčšou kryptomenou na svete. Myslím si, že sa stane viac než len kryptomenou. Myslím si, že sa stane chrbtovou kosťou nového digitálneho národa, novej spoločnosti a miestom, kde si konečne môžeme opäť začať dôverovať.“

Približne v rovnakom čase YouTube kanál s názvom DCA Crypto predpovedal, že Cardano by mohlo v ďalšom býčom cykle dosiahnuť cenu 3 až 7 dolárov. V poslednom býčom cykle ADA dosiahla hodnotu 3 doláre a youtuber kanálu DCA Crypto vo svojom videu uviedol, že v nadchádzajúcom cykle je veľmi pravdepodobný 10-20 násobný výnos v kryptomene Cardano.

Či tomu naozaj tak bude ukáže až čas a ďalší býčí cyklus.