Krypto spoločnosti hľadajú pracovné kapacity

Kryptopriemysel zaznamenal v posledných rokoch astronomický rast. Odborníci z oblasti personalistiky tvrdia, že krypto spoločnosti nutne potrebujú rozšírenie pracovných kapacít, aby mohli naďalej úspešne rozširovať svoje podnikanie. Kryptomeny, ktoré boli predtým vnímané ako rodiaci sa trh, sú v súčasnej dobe rýchlo sa rozvíjajúcim odvetvím, ktoré priťahuje množstvo talentov, povedal pre Cointelegraph David Richardson, partner spoločnosti Heidrick & Struggles. Všetko je poháňané mierou rastu týchto firiem.

Krypto spoločnosti obsadzujú rôzne pozície a sú pripravené prijať schopných a talentovaných ľudí aj bez predchádzajúcich znalostí kryptomien, či digitálnych mien. Aktuálne je na trhu veľká požiadavka na vedúcich pracovníkov, ktorí by vytvorili rozsiahle pracovné tímy, dodala manažérka spoločnosti Heidrick & Struggles, Adrianna Huehnergarth.

Aktuálne medzi najvyhľadávanejšie zručnosti patria: manažérske, inžinierske, právne, finančné, obchodná schopnosť uvádzať produkty na trh, či podnikový rozvoj. Okrem odborných znalostí je na trhu požiadavka po manažéroch, ktorí majú nízke ego, ktorí prejavujú prispôsobivosť, vášeň a nadšenie pre rast krypto sféry.

Keďže regulačné prostredie má tendenciu byť v každej krajine iné, tak dôležitosť regulačných a právnych manažérov má tiež veľmi veľký zmysel. Mnoho spoločností má aktuálne viac regionálne zameranie namiesto tradičnejšieho, centralizovaného a globálneho zamerania.

Pre krypto sféru sa zároveň práca na diaľku stala hlavným stimulom na prilákanie špičkových talentov a mnohé spoločnosti sa zbavili svojich centrál. Dlhodobé stimuly a peňažné odmeny sú tiež dostatočne vysoké nato, aby si udržali kvalitných a kvalifikovaných ľudí.

Uvedenú skutočnosť potvrdzujú aj veľké finančné inštitúcie so sídlom v Spojených štátoch, ktoré za posledné obdobie obsadili viac ako 1.000 pozícií pre odborníkov na kryptomeny.

Tieto inštitúcie ponúkajú významné finančné bonusy na prilákanie kryptografických talentov, pričom spoločnosť Johnson Associates, ako konzultant ľudských zdrojov, odhaduje, že na krypto pozíciách sa v súčasnosti vyplácajú platy o 20 % až 30 % vyššie s porovnateľnými pozíciami, ktoré nesúvisia s kryptomenami a digitálnymi aktívami.  

Ako povedal Alan Johnson, výkonný riaditeľ poradenskej spoločnosti Johnson Associates, tak banky a finančné inštitúcie nemôžu riskovať, že ich klienti pôjdu do inej banky, aby im poskytli služby v oblasti kryptomien, ktoré oni nemajú. Neostáva im nič iné, ako si takéto služby vybudovať, s čím zároveň súvisí nárast požiadaviek na odborníkov v tejto sfére.

Platforma LinkedIn oznámila, že zoznamy pracovných ponúk na celom webe pre pozície súvisiace s kryptomenami a blockchainom vzrástli od augusta 2020 o 615 %.