Krypto rally po oddychu v boxoch pokračuje.

Kryptomeny sa otrepali z výplachu posledných dvoch týždňov a Bitcoin (BTC) dnes ešte počas skorých obchodných hodín v USA prekonal hranicu 69.000 USD, čo je prvýkrát za posledných desať dní a za posledných 24 hodín si pripísal viac ako 5%. 

BTC denny 03_2024jpg

Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Cosmos (ATOM) tiež vzrástli  v rovnakom období o približne 4% až 6%, pričom medzi hlavných skokanov za posledných 24 hodín patrili protokoly prvej vrstvy L1 Solana (SOL) a Avalanche (AVAX), ktorých ceny vzrástli „o príjemných“ takmer 10%“. Rally sa postupne rozhorela opäť medzi prakticky medzi všetky digitálne aktíva, pričom všetky zložky trhového indexu boli v zelených číslach a index stúpol o 4,5% len za tento  deň.

Náhle oživenie kryptotrhu podľa analytickej platformy CoinGlass zlikvidovalo derivátové short pozície s pákovým efektorm v celkovej sume 195 miliónov dolárov.  Množstvo likvidácií short pozícií však bolo pod priemerom, čo naznačuje, že nebolo veľa účastníkov trhu, ktorí by stavili s pákovým efektom na pokračujúcu slabosť kryptotrhu. Momentálne sa oči opäť upierajú k cenovej úrovni 74.000 USD, ktorá bude významnou cenovou oblasťou, a to ako z hľadiska ponuky, tak aj z psychologického hľadiska.

Minulý mesiac Bitcoin uzavrel nad 61.100 USD, a ak býci tento mesiac dokážu uzavrieť nad touto úrovňou, tak to bude už 7. mesiac za sebou so zelenou sviečkou, čo sa veľmi často v histórii nestávalo. 

BTC mesacny 03_2024jpg


V prípade poklesu a hlbšej korekcie sa BTC môže vrátiť naspäť k úrovni 58.000 až 60.000 USD, kde je koncentrovaná silná likvidita ponuky, ktorá koreluje s 50-dňovým MA indikátorom a predstavuje 20% korekciu z nového ATH.