„Krypto mama“ tvrdí, že USA sú pripravené na bitcoinové ETP

Komisárka SEC Hester Peirceová tvrdí, že USA sú pripravené na bitcoinové ETP, keďže Kanada schvaľuje ETF. ETP (Exchange-traded products) sú produkty obchodované na burze, ktoré sledujú podkladové cenné papiere, indexy alebo finančné nástroje. ETP obchodujú na burzách podobných akciám.

Jedna z najváženejších postáv v komunite kryptomien, komisárka SEC Hester Peirceová, opätovne potvrdila svoj pozitívny postoj ku kryptomenám. V rozhovore pre Coindesk, Peirceová, tiež známa ako „krypto mama“ uviedla, že existuje vysoký dopyt po schválení bitcoinu ako produktu obchodovaného na burze. Ako Peirceová uviedla: „Cítim, že sme pripravení na produkt spojený s výmenami bitcoinov. Fakty a okolnosti sú dôležité, ale myslím si, že ľudia hľadajú spôsoby, ako získať prístup k bitcoinom prostredníctvom nášho regulovaného trhu“.

Bitcoin ETF získal už súhlas v Kanade, kde sa komisia pre cenné papiere v Ontáriu rozhodla schváliť bitcoinový produkt ETF. Produkt bol predstavený spoločnosťou Purpose Investments. Bitcoinové ETF jednotky sú denominované v kanadských dolároch a amerických dolároch pod symbolom BTCC na torontskej burze cenných papierov.