Korporácie investujú do bitcoinu

Michael Saylor, výkonný riaditeľ softvérovej spoločnosti MicroStrategy, tvrdí, že bitcoin  preniká do korporácií rýchlym tempom.

V rozhovore pre CNN ohľadom summitu s názvom „Bitcoin pre korporácie“, kde sa zúčastnilo viac než 7.000 rôznych firiem a korporácií, Saylor uviedol, že mnohé spoločnosti sa usilujú spracovať materiály ohľadom Bitcoinu. Materiály, ktoré pripravila spoločnosť MicroStrategy, majú viac než štvrť milióna zhliadnutí za pár dní od tejto akcie.

Podľa jeho vyjadrenia už tisíce spoločností prijalo bitcoin ako digitálne zlato po marci 2020 a v roku 2021 bude o tom počuť ešte viac.

Na záver rozhovoru Michael Saylor povedal: „Jednou z našich stratégií je nákup bitcoinov, pretože bitcoin je rozvíjajúca sa dominantná digitálna monetárna sieť. Táto monetárna sieť bude stokrát väčšia ako Google alebo Facebook. Keď sa v minulosti spoločnosti ako Amazon pripojili k internetu, ľudia sa nepýtali, či je Amazon internetová spoločnosť alebo maloobchodná spoločnosť. Myslím si, že ju prijali ako spoločnosť, ktorá prináša budúcnosť v technologickej oblasti platieb a obchodu. Všetci sa nakoniec pripoja k digitálnej monetárnej sieti rovnako, ako sa pripojili k internetu.“