Kongresový výbor republikánov prijíma dary v kryptomenách

Národný republikánsky kongresový výbor (NRCC) sa rozhodol prijímať dary vo forme kryptomien na podporu svojich kandidátov vo voľbách, ktoré sa budú konať budúci rok. Podľa správy zverejnenej v spravodajstve US News, ktorú ako prvú informoval Axios, sa tak Republikánsky kongresový výbor stal prvou národnou stranou, ktorá uprostred rastúcej adopcie v rôznych sektoroch prijíma príspevky vo forme digitálnych aktív, ako sú bitcoiny (BTC).

Pokiaľ ide o platobný systém, ktorý bude NRCC používať, v správe sa uvádza, že výbor si na tento účel vybral Bitpay. Tom Emmer, predseda NRCC k správe uviedol: „Zameriavame sa na hľadanie všetkých možných spôsobov, ako ďalej rozvíjať našu misiu a znovu získať väčšinu v „Bielom dome“. Táto inovatívna technológia nám pomôže získať zdroje, ktoré potrebujeme pre úspech republikánov.“

Hovorca NRCC Michael McAdams uviedol, že pokiaľ ide o osobné informácie o príspevkoch, tak NRCC bude evidovať všetky osobné relevantné informácie rovnako, ako to robia s akýmikoľvek inými príspevkami. McAdams ďalej uviedol, že všetky dary, ktoré dostanú prostredníctvom virtuálnych mien budú následne prevedené na americké doláre ešte predtým, ako budú oficiálne pripísané na účty NRCC. Vzťah bitcoinu s americkými politickými stranami nie je žiadnou novinkou a aj tento rok bol predmetom širokých diskusií, pokiaľ ide o jeho prijatie. Osobnosti v tejto sfére, ako napríklad Andrew Yang, bývalý kandidát na prezidenta a významný podporovateľ bitcoinu, sa chce uchádzať o post primátora mesta New York. Andrew Yang sa aktívne zapája do diskusií ohľadom aktuálnych regulačných debát týkajúcich sa kryptomien v Spojených štátoch. Dokonca naznačil možnosť urobiť z New Yorku kľúčový uzol, čo sa týka regulácie kryptomien. Yang zároveň povedal, že bitcoin a ďalšie kryptomeny sa rýchlo rozrástli a predstavujú veľkú hodnotu a ekonomickú aktivitu, ktorá predstihla reakciu vlády a plánuje podporiť legislatívu, ktorá objasní trhový priestor kryptomien definovaním toho, čo je to token, a ktoré federálne agentúry majú mať regulačnú moc nad priestorom digitálnych aktív.