Klienti Goldman Sachs vstupujú na trhy s bitcoinom a krypto aktívami

Mathew McDermott, riaditeľ divízie globálnych trhov spoločnosti Goldman Sachs, vo svojom vyhlásení uviedol, že newyorská investičná banka je svedkom obrovského inštitucionálneho dopytu po bitcoinoch (BTC) a kryptotrhoch.

McDermott v aktualizácii Goldman Sachs uviedol, že inštitucionálny záujem o digitálne aktíva na Wall Street sa zvyšuje a rozširuje na široké spektrum veľkých investorov.

„Pokiaľ ide o inštitucionálny dopyt, nevideli sme žiadne známky toho, že by sa to zmierňovalo. A keď hovoríme o inštitucionálnom dopyte, hovoríme o celom širokom spektre. Mám tým na mysli hedžové fondy, správcov aktív, makro fondy, banky, korporátne aktíva, poisťovacie a dôchodkové fondy. Myslím si, že je tiež celkom fér povedať, že celá diskusia s inštitucionálnymi klientmi sa zameriava na bitcoin. “

Podľa McDermotta viac ako tretina inštitucionálnych klientov spoločnosti Goldman Sachs, ktorí odpovedali na prieskum tohto giganta z Wall Street, uviedla, že v súčasnosti vlastnia digitálne aktíva.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Goldman Sachs tiež uviedol, že viac ako polovica respondentov zúčastnených v prieskume má v úmysle rozšíriť svoje portfólio digitálnych aktív v nasledujúcich mesiacoch.