Kedy príde altcoinová sezóna?

Kryptotrh sa aktuálne stále pokúša o zotavenie z májových prepadov. Krypto analytik Tyler Swope diskutuje na svojom Twitteri o tom, kedy a či príde ďalšia sezóna altcoinov.

Aj keď bol ďalší cenový rast bitcoinu opätovne zastavený na cenovej hladine okolo 40.000 dolárov a  Ethereum sa pohráva s opätovným poklesom na 2.000 dolárov, tak krypto analytik Tyler Swope si myslí, že ďalšia sezóna rastu príde skôr, ako si mnohí myslia. Podľa jeho názoru, v tomto roku príde viac rastových sezón kryptomien, najmä altcoinov a podľa neho prvá začne niekedy okolo polovice júla.

Za posledných 24 hodín pri pohľade na 100 najlepších mincí podľa trhovej kapitalizácie platformy CoinGecko mnohé dosiahli lepšie výsledky ako bitcoin. Podľa presných údajov až 78  kryptomien zo 100 dosiahlo väčší rast ako bitcoin. Aj keď sa aktuálne nachádza takmer celý kryptotrh v akumulačnej fáze, tak väčina týchto kryptomien dosiahla zisky do 5%. Akumulácia proste vytvára priestor pre ďalší rast. Ďalší krypto analytik, ktorý si hovorí CryptoSultan21, s tým súhlasí a pridáva svoj názor v tom, že bitcoin aktuálne formuje takzvaný Wycoffov akumulačný model, čo je schéma, kde trendy aktív sú uviaznuté v cenovom rozmedzí, čo umožňuje akumuláciu a hromadenie kryptomien najmä veľkých hráčov. Bitcoin podľa neho naďalej dokazuje, že sa „ obchodné medvede“ mýlia a bitcoin sa približuje k býčemu obratu. Prelomenie všetkých úrovní odporu v grafe by potvrdilo absolútne býčie zvrátenie trendu a zároveň by spustili aj seasonovú explóziu. Úrovňou pre spustenie altcoinovej sezóny je podľa týchto vyjadrení hranica 50.000 dolárov pre bitcoin. Ak bitcoin prekročí túto hranicu, tak altcoinová sezóna sa spustí v plnom prúde.