Kava – prvý kompletný pôžičkový protokol v ekosystéme Cosmos

Blockchainový projekt Kava, prichádza s upgrade protokolu Kava 5.1 a Hard Protocol V2, ktoré znamenajú kompletné spustenie obojstranných úverových trhov na blockchaine Kava.

Aktualizácia Kava 5.1 predstavuje výrazné zvýšenie výkonu v porovnaní s predchádzajúcimi verziami, pričom by malo dôjsť k desaťnásobnému zvýšeniu priepustnosti prostredníctvom „vylepšení konsenzu“. Inovácia tiež prináša vylepšenia BEP3 (definuje natívne transakcie na podporu zmluvy Hash Timer Locked Contract a štandardnú infraštruktúru), ktoré slúžia pre pripojenie k Binance Smart Chain a zároveň ďalšie vylepšenia API (Application Programming Interface) a celkovej spoľahlivosti.

Aktualizácia Kava 5.1 je spustená spolu s Hard Protocol V2, ktorý funguje podobným spôsobom ako Compound. Hard Protocol V2 umožňuje požičiavanie si aktív dodávaných do reťazca, čo z neho robí plne funkčný výpožičný protokol. Projekt odteraz ponúka kompletný pôžičkový systém v rámci blockchainov ekosystému Cosmos.

Ekosystém Cosmos sa líši od väčšiny ostatných platforiem svojou heterogenitou. Každý projekt nadväzujúci na ekosystém Cosmos je nezávislý blockchain, ktorý beží na vlastných uzloch (node), čo ho odlišuje od projektov ako napríklad Polkadot.