Kúpiť alebo predať nehnuteľnosť v New Yorku je možné aj za kryptomeny

Realitná maklérska spoločnosť Algocap Real Estate so sídlom v New Yorku oznámila, že ako platobnú možnosť začne prijímať kryptomeny, ako bitcoin, dogecoin a ethereum.

V tlačovom vyhlásení spoločnosť uviedla, že cieľom tohto kroku je využiť rastúcu popularitu kryptomien popri nových milionároch, ktorých produkuje sektor digitálnych aktív. Algocap tiež poznamenáva, že popularizácia kryptomien a s tým spojené ďalšie faktory prispievajú k vysokému dopytu po tokenizácii nehnuteľností.

Podľa spoločnosti AlgoCap rastie záujem spotrebiteľov, ktorí sa chcú stať súčasťou newyorského trhu s nehnuteľnosťami prostredníctvom kryptomien.

Zakladateľ Algocap, Max Dilendorf, vo svojom vyhlásení uviedol: „Algocap má odborné znalosti potrebné na štruktúrovanie zložitých transakcií, vrátane transakcií s tokenizáciou nehnuteľností a dokáže spolupracovať s americkými aj zahraničnými klientmi, aby im uľahčil nové príležitosti v tejto oblasti.“

Realitná spoločnosť ďalej zdôrazňuje, že na uľahčenie cezhraničných platieb je potrebné sa zamerať na reguláciu, najmä daňové zákony USA. Algocap však uviedol, že má tím právnikov, ktorí dokážu zabezpečiť zložité transakcie prostredníctvom kryptomien v oblasti nehnuteľností.

Rozhodnutie spoločnosti prispieva k čoraz väčšiemu akceptovaniu kryptomien v oblasti nehnuteľností. Napríklad nedávno maltská realitná spoločnosť Dreamflats oznámila, že bude prijímať platby z nájomných zmlúv prostredníctvom kryptomeny Cardano (ADA).

Zároveň tiež realitná spoločnosť miliardára Ricka Carusa oznámila, že bude akceptovať bitcoin, ako možnosť platby, za nájom rezidenčných a maloobchodných nehnuteľností. Spoločnosť poznamenala, že prijímanie bitcoinov je spôsobené dôverou v to, že kryptomeny tu už zostanú.