Jedna z najväčších bánk vo Švajčiarsku zavádza kryptomenové služby

Bordier & Cie SCmA je jednou z najstarších švajčiarskych bankových inštitúcií, ktorá najnovšie bude poskytovať služby pre obchodovanie s kryptomenami.

V najnovšom vyhlásení spoločnosť Bordier uviedla, že spolupracuje so spoločnosťou Sygnum Bank na začlenení svojej bankovej platformy B2B do firemnej infraštruktúry.

Integrácia platformy umožní klientom Bordier nakupovať, držať a obchodovať s kryptoaktívami.  Sygnum poskytne iba platformu na obchodovanie a ukladanie kryptomien a nebude ponúkať finančné poradenstvo klientom, ktorí sa rozhodnú využívať svoje služby digitálnych aktív. .

Bordier v súčasnosti podporuje obchodovanie s kryptomenami Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), and Tezos (XTZ)

Švajčiarska súkromná banka bola založená v roku 1844 a do oblasti kryptomien vstupuje uprostred rastúceho dopytu klientov po digitálnych aktívach, čo je sektor, ktorý za jediný rok vzrástol z hodnoty zhruba 200 miliárd dolárov na hodnotu 1,5 bilióna dolárov.

V oficiálnom vyjadrení spoločnosti sa hovorí: „Zaznamenali sme rastúci dopyt našich klientov po diverzifikácii so vstupom do alternatívnych tried aktív, ako sú digitálne aktíva. Partnerstvom so spoločnosťou Sygnum Bank poskytneme našim klientom integrované riešenie na jednom mieste a zároveň im dávame s úplnou dôverou možnosť investovať do tejto novej triedy aktív s vysokým rastom.“