Jeden z najväčších európskych hudobných festivalov prijíma platby v bitcoinoch za vstupenky

Exit, jeden z najväčších európskych hudobných festivalov, začal prijímať bitcoinové platby za vstupenky. Na oficiálnej web stránke festivalu Exit stačí jednoducho zvoliť možnosť „Pay with Bitcoin“ a naskenovať QR kód na uskutočnenie transakcie.

Festival Exit je považovaný za jednu z najväčších hudobných udalostí na svete spolu s britským Glastonbury a brazílskym Rock v Riu. Na zozname tohtoročných hviezd sú napríklad David Guetta, Tyga, DJ Snake a ďalší.

Festival sa koná v pevnosti Petrovaradin, čo je druhá najväčšia pevnosť v Európe, ktorá sa nachádza v srbskom meste Petrovaradin. V roku 2019 festival Exit prilákal viac ako 200.000 účastníkov z celého sveta.

Exit je tak prvý veľký festival, ktorý prijíma platby vo forme kryptomien.

Generálny riaditeľ Dušan Kovačević vo svojom vyhlásení zdôraznil dôležitosť festivalu byť aj v čele inovácií. Vo svojom vyjadrení uviedol: „Potenciál blockchainu, digitálnej výmeny a kryptomien je vzrušujúci. Chceme byť v popredí a budeme využívame nové technológie. Zároveň tak dokážeme spolupracovať aj s našim technicky zdatným publikom pri vývoji a technologických zmenách“.