IOTA - migrácia tokenov do novej peňaženky Firefly

Chrysalis je najväčší upgrade blockchainovej siete IOTA. Je plánovaný na apríl a prinesie mnoho nových funkcií, ktoré sú od Coordicidu očakávané. Proces migrácie na nový Chrysalis, ktorý bude spustený 28. apríla a pozostáva z mnohých zmien a aktualizácií. Jednou z nich je konvertovanie tokenov do nového systému, ktorý bude čoskoro spustený. Na základe vyjadrenia spoločnosti IOTA, je už fáza Pre-Chrysalis príležitosťou na migráciu tokenov do novej peňaženky Firefly. Fáza Pre-Chrysalis bude bežať od 21. do 28. apríla. Proces migrácie bude samozrejme k dispozícii aj po spustení Chrysalis. Migrácia bude znamenať, že tokeny IOTA budú pripravené a interoperabilné pre sieť Chrysalis.

Podľa oznámenia spoločnosti IOTA je proces migrácie jednoduchý. Po zadaní vášho „seed“ vytvorí Firefly novú mnemotechniku ​​a vygeneruje adresu EdDSA v sieti Chrysalis pre vaše tokeny. Proces pre držiteľov tokenov IOTA je následne plne automatizovaný, s veľmi priateľským a jednoduchým rozhraním prostredníctvom peňaženky Firefly. Celý proces, ako aj podrobný popis procesu je možné nájsť na https://blog.iota.org/firefly-beta-release/

Jedna z dôležitých poznámok ohľadom migrácie tokenov IOTA sa týka používateľov hardvérových peňaženiek Ledger Nano. Používatelia HW krypto peňaženky Ledger Nano nemôžu migrovať svoje tokeny IOTA vo fáze Pre-Chrysalis. Držitelia tokenov IOTA, ktorý majú svoje tokeny uložené na bezpečnej HW peňaženke by mali počkať na spustenie siete a migrovať svoje tokeny až po 28. apríli. Oficiálne vyjadrenie spoločnosti IOTA potvrdzuje, že implementácia HW peňaženky Ledger Nano pre upgrade Chrysalis je pripravená, ale umožnená bude až po 28. apríli.

Majitelia tokenov IOTA, ktorí držia svoje tokeny na burzách, nemusia pre migráciu robiť nič zvláštne. Burzy  zabezpečia migráciu IOTA tokenov do novej siete za nich . Ďalšie dôležité oznámenie je pre tých používateľov, ktorí vlastnia veľa malých množstiev tokenov IOTA na rôznych adresách. Títo vlastníci by najprv mali skonsolidovať tieto malé sumy ešte v aplikácii krypto peňaženky Trinity a až následne ich vykonať migráciu do novej peňaženky Firefly.

Migrácia do peňaženky Firelfy nie je komplikovaná. Je potrebné si stiahnuť Firefly pre svoj preferovaný operačný systém (Windows, Mac, Linux) a zadaním seedu alebo importom súboru z Trinity spustiť novú peňaženku. Ďalšie kroky sú podobne jednoduché.