IOHK predstavila novú verziu Plutus Playground ekosystému Cardano.

IOHK predstavila novú verziu Plutus Playground. Táto platforma poskytuje základy éry Goguen a inteligentných zmlúv v ekosystéme Cardano.

IOHK oznámila, že aktualizovala verziu Plutus Playground a vyzvala vývojárov, aby na ekosystéme Cardano začali programovať a testovať inteligentné zmluvy a vysoko bezpečné decentralizované aplikácie, ktoré zabezpečuje použitie programovacieho jazyka Haskell. Následne môžu byť aplikácie testované. Medzi zmenami, ktoré boli v Plutus Playground urobené, je aktualizácia užívateľského rozhrania. Bez potreby sťahovania ďalších aplikácií funguje Plutus Playground prostredníctvom webového prehliadača a je rozdelený do nasledujúcich častí: úpravy, simulácia, transakcie.

Plutus Playground navyše ponúka archív „populárnych“ inteligentných zmlúv, ktoré už boli napísané. Pomocou simulátora je možné vidieť, ako fungujú tieto zmluvy v archíve. Takto budú môcť vývojári vykonávať úpravy zmlúv, testovať spôsob ich interakcie s peňaženkou alebo externým prvkom a spúšťať rôzne scenáre na vyhodnotenie ich výsledkov v blockchaine.

Medzi prípady použitia, ktoré je možné vyriešiť pomocou inteligentných zmlúv a decentralizovaných aplikácií na portáli Cardano, patria dodávateľské reťazce, zrovnanie identity, registrácia majetku, platby typu peer-to-peer, zabezpečenie lekárskych záznamov a vytvorenie finančných systémov. Preto je Plutus Playground zameraný na podniky, vlády, podnikateľov a komunity.

Po nasadení natívnych komponentov s viacerými aktívami v rámci Hard Fork Combinator (HFC) s názvom „Mary“ spoločnosť IOHK pokročí v implementácii tretej časti HFC na úplné zavedenie fázy Goguen. Predtým je však potrebné ešte vykonať záťažový test na Plutusa.

Generálny riaditeľ IOHK Charles Hoskinson zdôraznil, že záťažový test bude zásadný. Po dokončení a dosiahnutí očakávaných výsledkov následne IOHK predstaví poslednú fázu Hard Fork Combinator, ktorá bude obsahovať všetky komponenty potrebné pre vstup Cardana do sektoru DeFi. Preto je súčasná účasť vývojárov kľúčová pre túto fázu vývoja.