Investičný gigant z Wall Street, Morgan Stanley, uvažuje o pridaní bitcoinu do svojho portfólia

Podľa správy agentúry Bloomberg môže investičná jednotka známa ako Counterpoint Global (CG) investovať do bitcoinu po preskúmaní záujmu klientov. CG má hodnotu viac ako 150 miliárd dolárov a získala si reputáciu v sektore podielových fondov.

Aj keď CG primárne investuje do etablovaných, rozvíjajúcich sa spoločností a spoločností s veľkou kapitalizáciou, prechod do bitcoinu by nebol šokom. Niekoľko inštitucionálnych investorov už bitcoin zaradilo do svojich portfólií.  Investícia CG by znamenala, že Morgan Stanley schvaľuje volatilnú kryptomenu. Vyžadovalo by si to tiež súhlas regulačných orgánov.

Ďalšími zaujímavosťami zo sveta kryptomien sú, že jedna z najstarších amerických bánk, banka BNY Mellon oznámila, že pre svojich zákazníkov spúšťa služby spojené s kryptomenami a privátna banka Blue Ridge Bank (BRB) vstupuje do histórie ako prvá, ktorá svojim zákazníkom umožňuje nakupovať a predávať Bitcoin v ich bežných komerčných bankomatoch. Spoločnosť vo svojom vyhlásení uviedla, že spotrebitelia si už roky žiadajú možnosť nakupovať bitcoiny prostredníctvom svojich bánk. BRB je tak prvou komerčnou bankou v USA, ktorá ponúka kryptomenové služby vo svojich bankomatoch.

Uprostred prílivu inštitucionálnych peňazí trh s kryptomenami naďalej rastie. Bitcoin upútal pozornosť inštitúcií aj vlád. Keňa napríklad zvažuje schválenie použitia bitcoinu na národnej úrovni.