Investičná spoločnosť Ninepoint Partners spúšťa bitcoinový fond vo výške 180 miliónov dolárov.

Investičná spoločnosť Ninepoint Partners získala od súkromných investorov 180 miliónov USD na uvedenie nového bitcoinového fondu na torontskú burzu cenných papierov - Toronto Stock Exchange (TSX) založeného na inštitucionálnom bitcoinovom indexe MVIS CryptoCompare (MVIBTC).

Nový fond má umožniť investorom získať kryptomeny bez toho, aby museli spravovať svoje vlastné súkromné ​​kľúče alebo dokonca rozumieť verejným bitcoinovým adresám. John Wilson, výkonný riaditeľ spoločnosti Ninepoint Partners a hlavný portfóliový manažér fondu, pre agentúru Bloomberg uviedol, že fondy sú „okamžite použiteľné a pripravené na nákup bitcoinov".

Pre Ninepoint Partners je fond najnovším posunom spoločnosti v oblasti alternatívnych investícií. Podľa tlačovej správy zdieľanej s CryptoGlobe je investičným cieľom poskytnúť podielnikom BTC prostredníctvom „inštitucionálnej kvalitnej a nákladovo efektívnej platformy a poskytnúť bezpečnú, alternatívu investovania pre nákup a držbu bitcoinu“. 

Za zmienku stojí index MVBTC, ktorý bol uvedený na trh 25. novembra 2019 a je „indexom založeným na pravidlách, ktorý meria výkonnosť portfólia digitálnych aktív investovaných do bitcoinov prostredníctvom vybraných búrz.“ Medzi tieto burzy patria Binance, Bitflyuer, Bitstamp, Gemini, itBit, Kraken a Coinbase.