Integrácia blockchainu Polygon (MATIC) do nástroja Google BigQuery

Spoločnosť Polygon bude integrovať svoje blockchainové dátové sady do nástroja Google BigQuery. Polygon, predtým známy skôr ako Matic Network, dnes oznámil, že jeho blockchainové dátové súbory budú integrované do služby Google Cloud. Polygon je riešením druhej vrstvy platformy Ethereum.

Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť vývojárom, analytikom údajov a nadšencom kryptomien lepšie pochopenie blockchainu Polygon.

Dohoda bude zabezpečovať, aby sa on-chain dáta Polygon vykonávali jednoduchým a organizovaným spôsobom pomocou Google Cloud Platform.

Ďalšou dohodou je využívanie sady služieb "Cloud Computingu", ktorá beží na rovnakej infraštruktúre, ktorú Google interne používa pre svoje produkty koncových používateľov, ako sú napríklad Gmail, Google vyhľadávanie a podobne.

S dátovými súbormi Polygon, ktoré boli spustené na Google Cloud Marketplace, sa odkrývajú nové možnosti, medzi ktoré patrí napríklad sledovanie poplatkov siete Polygon v priebehu času, sledovanie aktivít inteligentných zmlúv, analýza viacerých reťazcov, integrácia s tradičnými systémami na spracovávanie finančných záznamov, auditovanie koncových kódov a podobne. Aktuálne sa cena kryptomeny Polygon (MATIC) podľa CoinMarketCap pohybuje na úrovni 1,95 USD. Polygon je aktuálne štrnástou najhodnotnejšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie.