India použije Ethereum blockchain na overenie diplomov a certifikátov

Nové partnerstvo medzi Indiou a spoločnosťou s LegitDoc zaraďuje Indiu medzi tie krajiny, ktoré zavádzajú systém e-správy pre vyššiu úroveň kontroly.

Vláda indického štátu Maháraštra nedávno oznámila partnerstvo s indickým startupom blockchainu LegitDoc s cieľom implementovať systém overovania totožnosti využívajúci technológiu Ethereum (ETH) na poskytovanie diplomov a certifikátov zabezpečených proti neoprávnenej manipulácii.

V snahe čeliť nárastu falšovania dokumentov sa štátna rada pre rozvoj v štáte Maharashtra (MSBSD) stavia proti indickému príbehu o zákaze kryptomien, aby využila verejný blockchain založený na blockchaine Ethereum. Generálny riaditeľ spoločnosti LegitDoc, Neil Martis, v exkluzívnom vyhlásení pre Cointelegraph zdôraznil, že zatiaľ čo sa certifikáty overujú tradičnými manuálnymi metódami, MSBSD začne používať iba metódu digitálneho overovania pre všetky žiadosti o certifikáty a diplomy.

Neil Martis  potvrdil, že spoločnosť má ďalšiu aktívnu objednávku od vlády štátu Karnataka (odbor informačných technológií a biotechnológie). Spoločnosť rokuje tiež s vládou Telangany (odbor školského vzdelávania) a odborom vysokoškolského a technického vzdelávania z Maharashtra.

Ako uviedol Martis, tak hlavné inštitúcie, ako sú Národný technologický inštitút (Surathkal) a Ašókova univerzita, rokujú o zavedení podobného riešenia v boji proti pokračujúcemu falšovaniu dokumentov.

Vďaka partnerstvu s LegitDoc je India medzi prvými krajinami, ktorá zavádza systém elektronickej verejnej správy do vzdelávania podobne, ako americká univerzita Massachusetts Institute of Technology (MIT), Malta a Singapur.

Prezident štátnej rady MSBSD, Dr. Anil Jadhao, poukázal nato, že za posledných 10 rokov došlo k prudkému nárastu falšovania vládnych dokumentov, čo spôsobilo obrovské finančné a reputačné straty všetkým zúčastneným stranám.

Profesor Stuart Madnick sa vyjadril, že aj v tomto prípade je k zavedeniu potrebné pristupovať s opatrnosťou, nakoľko podľa neho napriek tomu, že blockchain  predstavuje veľký pokrok v šifrovaní a zabezpečení, je tiež zraniteľný ako aj iné technológie, pretože ľudské činy alebo nečinnosti majú v reálnom svete stále značné dôsledky pre zabezpečenie absolútnej bezpečnosti.