Inštitucionálny dopyt po kryptomene Cardano rastie

Podľa zverejnených analytických údajov spoločnosti IntoTheBlock, inštitucionálni investori zrejme hromadne nakupujú tokeny ADA (Cardano). V poslednom tweete IntoTheBlock uvádza, že objem transakcií tokenov ADA v reťazci je viac než 100.000 USD a len za rok 2022 sa objem transakcií zvýšil 50-krát. Podľa zverejnených údajov, sa včera vo veľkých transakciách presunulo celkovo 69,09 miliárd ADA.

Cardano je blockchainová platforma s natívnou kryptomenu ADA, ktorá sa používa pre globálne platby. Sieť Cardano podporuje aj ostatné aktíva, ktoré nie sú natívnym tokenom siete. Cardano umožňuje ľuďom posielať a prijímať finančné prostriedky okamžite a za minimálne poplatky a rovnako tak umožňuje vývojárom vytvárať inteligentné zmluvy a decentralizované aplikácie.

Cardano sa tak ako jeden z hlavných konkurentov kryptomeny Ethereum (ETH) po mesiacoch cenových poklesov dostáva opäť do pozornosti. Cena tokenu ADA vzrástla o viac ako 12 % za posledných sedem dní a takmer o 30 % v porovnaní s cenou z pred mesiaca.

Cardano (ADA) sa aktuálne nachádza na 8. mieste kryptomien podľa trhovej kapitalizácie a aktuálne sa obchoduje na cenovej úrovni okolo 1,15 USD. Napriek tomu je ADA stále o viac ako 61 % pod svojim historickým maximom, ktoré bolo na cene 3,09 USD, a ktoré dosiahla začiatkom septembra minulého roka.