Inštitúcie v USA nakúpili bitcoiny od „Coinbase Pro“ za viac ako 600 miliónov dolárov

Nové informácie od generálneho riaditeľa spoločnosti CryptoQuant ukazujú, že inštitúcie v rámci súčasnej trhovej korekcie bitcoinu nakúpili 13.000 bitcoinov od americkej burzy Coinbase.

Výkonný riaditeľ analytickej platformy na Twitteri uviedol, že hráči s veľkými peniazmi minuli ohromujúcich 624 miliónov dolárov na kúpu bitcoinov za priemernú cenu 48.000 dolárov za 1BTC. Po zakúpení boli prostriedky presunuté z Coinbase do súkromných peňaženiek.

Medzičasom Coinbase, obchodný gigant so sídlom v San Franciscu, požiadal americkú komisiu pre cenné papiere o priamu počiatočnú ponuku produktov. Ak by bola úspešná, Coinbase by sa stala prvou kótovanou kryptoburzou, ktorá by sa stala verejne obchodovanou. Údaje od spoločnosti Axios v súčasnosti stanovujú ocenenie spoločnosti Coinbase na viac ako 100 miliárd dolárov, pričom investori nakupujú akcie Coinbase na sekundárnych trhoch za 373 dolárov za akciu.  Coinbase tiež odhalila, že do Bitcoinu a ďalších kryptoaktív investuje už od roku 2012.

Podľa informácií BTC PEERS, ďalšie inštitúcie kryptoaktíva naďalej aktívne kupujú. MicroStrategy aktuálne nakúpila bitcoin v hodnote 1,02 miliardy dolárov.