Hodnota vložených financií do stakingu v sieti Algorand stúpla o 40%

Celková vložená hodnota Algorandu (ALGO) za posledné 2 mesiace po prudkom náraste aktivity v reťazci stúpla o 40%.

Podľa Riyada Careyho, analytika na blockchainovej analytickej platformy Kaiko, Algorand aktuálne zaznamenáva zvýšenie svojej celkovej uzamknutej hodnoty (TVL), keď je aktuálne uzamknutých takmer 290 miliónov USD oproti 206 miliónom USD, ktoré boli uzamknuté k 1.9.2022.

Aktivita decentralizovaných financií (DeFi) v sieti Algorand bola v predchádzajúcich dvoch mesiacoch obzvlášť silná a Algorand je teraz štrnásty najväčší reťazec podľa uzamknutej hodnoty TVL čím preskočil napríklad Near protokol (240 miliónov dolárov). Najväčšou aplikáciou v sieti  Algorand je decentralizovaná burza Algofi. Algofi je protokol, ktorý používateľom umožňuje požičiavať si, obchodovať a získavať úroky z rôznych aktív v sieti Algorand.

Ako poznamenal Carey, Algorand je tiež jedným z najlepších vo svojej kategórii z hľadiska nárastu cien, pričom počas sledovaného obdobia od 1. septembra vzrástla cena ALGO o 8 %.

Blockchainová sieť Algorand v poslednej dobe prešla dôležitou inováciou, ktorá priniesla vylepšenia blokovej latencie, rýchlosti transakcií TPS (angl. Transaction Per Second) a interoperability. Rovnako tak stúpla medzitýždenná adopcia Algorandu, pričom sieť zaznamenala nárast denných aktívnych adries až o 60 %, čím napríklad v tomto období prekonala aj Ethereum (ETH) a Bitcoin (BTC), ktoré zaznamenali nárast iba 6% a 7%.

ALGO, natívny token siete Algorand sa aktuálne predáva v hodnote 0,3373 USD. Svoju najvyššiu hodnotu Algorand dosiahol 20.6.2019, keď jeho hodnota bola na cenovej úrovni 3,56 USD. Trhová kapitalizácia tohto aktíva decentralizovaného financovania (DeFi) podľa CoinMarketCap v súčasnosti predstavuje 2,34 miliardy dolárov, čo z Algorandu robí 29. najväčšiu kryptomenu podľa trhovej kapitalizácie.