Hodnota kryptomien v spáve Grayscale dosahuje 52 miliárd dolárov

Najväčší svetový správca kryptomien, Grayscale, včera oznámil, že celková hodnota spoločnosťou spravovaných kryptomien dosiahla takmer 52 miliárd dolárov. Grayscale začali tento rok so správou digitálnych aktív v celkovej hodnote 20 miliárd dolárov.

Podľa oficiálneho oznámenia na Twitteri má spoločnosť Grayscale pod kontrolou viac ako 650.000 bitcoinov v celkovej hodnote viac ako 37 miliárd dolárov. Celkový spravovaný digitálny majetok spoločnosti je v súčasnosti okolo 51,8 miliárd dolárov.

Spoločnosť Grayscale tiež vlastní viac ako 3 milióny ETH (Ethereum) v hodnote viac ako 11 miliárd dolárov. Celková hodnota spravovaných aktív ETH tento rok výrazne vzrástla v dôsledku prudkého nárastu ceny kryptomeny Ethereum. Grayscale sú jedným z najväčších inštitucionálnych držiteľov tejto druhej najcennejšej kryptomeny na svete.

Ethereum Classic (ETC) zostal treťou najväčšou spravovanou kryptomenou Grayscale. Podľa posledných čísel má Grayscale pod správou viac ako 12 miliónov ETC v celkovej hodnote viac ako 1,6 miliardy dolárov. Cena ETC vzrástla za posledných 7 dní takmer o 300%.

V marci 2021 spoločnosť Grayscale rozšírila svoje portfólio kryptomien zavedením investičných trustov Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) a Livepeer (LPT). Grayscale má tiež v správe viac ako 1,5 milióna LTC (Litecoin) v hodnote približne 500 miliónov USD.

Aktuálne sa celková trhová kapitalizácia kryptomien pohybuje okolo 2,4 bilióna dolárov, čo je najvyššia zaznamenaná úroveň.