Grayscale požiadalo o registráciu Monero, Polkadot, Aave , Cardano a Cosmos.

Aktíva spoločnosti Grayscale, ktoré spravuje, dosahujú 24,5 miliárd dolárov, Bitcoinový fond predstavuje 20 miliárd dolárov.

Grayscale by však mohol uviesť na trh nové produkty založené na systéme Monero (XMR), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Cosmos (ATOM) a na Ethereu založenom decentralizovanom finančnom tokene Aave (AAVE). Aj keď prihláška neznamená, že spoločnosť Grayscale nevyhnutne zverejní akýkoľvek z týchto produktov, tak to veľmi zvyšuje ich šance.

Ako uvádza Coindesk, tak správca digitálnych aktív uložil dokumenty uvedených kryptomien do registra v štáte Delaware v Spojených štátoch. Registráciu spoločnosť Grayscale vykonala 27. januára prostredníctvom svojho štatutárneho správcu, spoločnosti Delaware Trust Company.

Komunity týchto kryptomien považujú uvedenú správu za veľmi pozitívnu. Obzvlášť komunita Monero oslavovala možné zavedenie do Grayscale Trust. V posledných mesiacoch totiž Monero čelilo čoraz väčšiemu tlaku regulačných orgánov, ktorý sa týkal ich ochrany súkromia, ktorú Monero preferuje, a preto niektoré burzy po celom svete vyradili Monero zo svojho obchodného portfólia. Uvedená novinka, však môže priniesť veľkú zmenu.