Google využíva Coinbase, aby priniesol krypto platby do cloudových služieb

Spoločnosť Google oznámila novú dohodu s kryptoburzou Coinbase, ktorá umožní vybranej skupine zákazníkov platiť za jej cloudové služby pomocou digitálnych mien, ako napríklad Bitcoin, Ethereum, či niektoré ďalšie. Platnosť dohody nadobudne účinnosť začiatkom budúceho roka.

Podľa CNBC, technologický gigant tiež plánuje preskúmať služby Coinbase Prime, depozitné (angl. custodial) služby na ukladanie a obchodovanie s kryptomenami. Na oplátku Coinbase oznámila, že presunie niektoré zo svojich dátových aplikácií, ktoré boli pôvodne uložené pomocou Amazon Web Services, do Google Cloud.

Amit Zavery, viceprezident, generálny manažér a vedúci platformy Google Cloud, povedal, že na začiatku budú platby kryptomenami akceptované len od vybranej skupiny klientov, ktorí sú už aktívni vo Web3 prostredníctvom integrácie Coinbase Commerce. Zavery ďalej uviedol, že postupom času bude Google Cloud službu ponúkať viacerým svojim zákazníkom.

 

Táto správa prichádza v tesnom závese po tom, čo 4. októbra bolo ohlásené ďalšie partnerstvo Web3, ktoré zahŕňa služby Google Cloud Services a Near Protocol. V septembri BNB Chain tiež oznámil spoluprácu s Google Cloud s cieľom ponúknuť vývojárom lepší prístup ku svojim cloudovým službám.

Google Cloud tak aktívne rozvíja svoju prítomnosť vo svete Web3, keď v januári tohto roku oznámil, že vytvoril kompletný, interný tím, ktorý sa bude venovať digitálnym aktívam.