Goldman Sachs bude ponúkať svojim inštitucionálnym klientom bitcoiny a ďalšie kryptomeny

Spoločnosť Goldman Sachs plánuje od druhého štvrťroku ponúkať svojim klientom bitcoin a aj ďalšie digitálne aktíva. Tento vývoj znamená významný posun v politike banky, ktorá pôvodne uvádzala, že bitcoiny a kryptomeny nie sú triedou aktív.

Ako informuje CNBC, tak investičný produkt založený na kryptomenách bude uvedený na trh v 2. štvrťroku 2021. CNBC citovala Mary Richovú, manažérku digitálnych aktív pre divíziu Goldman's private Rich Management. Mary Richová vo svojom vyjadrení uviedla: „Spoločnosť Goldman Sachs sa zameriava na to, aby v konečnom dôsledku dokázala ponúknuť „ celé spektrum “ investícií do bitcoinov a ostatných digitálnych aktív, či už prostredníctvom fyzických bitcoinov, derivátov alebo tradičných investičných nástrojov. Posun v politike Goldman Sachs bol spôsobený zvyšujúcim sa záujmom o bitcoiny a ostatné kryptomeny, čo je do značnej miery spôsobené nedávnym rozmachom kryptomien a pandémiou Covid-19, ktoré ovplyvnili globálne financie. Máme skupinu klientov, ktorí sa na toto aktívum pozerajú ako na zabezpečenie proti inflácii.“

Banka sa takto snaží ponúknuť rozmanitú škálu investícií v sektore kryptomien. Mnoho tradičných finančných spoločností môže buď integrovať kryptomeny do svojich portfólií a služieb alebo môžu riskovať, že z pohľadu nových aktív a inovácií zostanú pozadu.