Forbes Crypto - prečo by mohla cena Bitcoinu v krátkodobom horizonte klesnúť

Napriek tomu, že Bitcoin v dlhodobom horizonte zostáva v rastúcom trende, tak Steven Ehrlich, riaditeľ Forbes Crypto,  uviedol, že inštitúcie v uplynulom týždni vyberali zisky a rastúce úrokové sadzby tlačili Bitcoin smerom nadol. Vždy, keď úrokové sadzby stúpajú, tak investičné produkty s pevným výnosom sú pre investorov pomerne výhodnejšie, pretože majú nízko rizikový profil. Bitcoin je naproti tomu rizikovejšie aktívum.

Už od októbra 2020 je Bitcoin, kryptomena číslo jeden, v pohybe smerom nahor, pričom sa jej cena zvýšila zhruba šesťnásobne na nové rekordné maximum, ktoré bolo zaznamenané v polovici marca na úrovni 61.800 dolárov. Momentálne je tento rast pribrzdený a Bitcoin stratil za posledný týždeň na hodnote asi 10.000 dolárov a včera sa dokonca priblížil k hranici 50.000 dolárov.

Riaditeľ výskumu vo Forbes Crypto sa dotkol prebiehajúceho rastúceho cyklu Bitcoinu a uviedol, že aktívum by mohlo byť aktuálne v určitej fáze „vyčerpania“. To je dôvod prečo by cena Bitcoinu mohla v krátkodobom horizonte klesať. Napriek tomu je Ehrich presvedčený, že Bitcoin v strednodobom a dlhodobom horizonte zostáva vo vzostupnom trende.

Vo svojom vyjadrení zároveň načrtol rastúce prijatie a rast záujmu o kryptomenu Ethereum medzi inštitúciami a úlohu Etherea, ktorú zohráva na trhu DeFi a NFT. Ethereum bude v tomto vývoji podľa neho pokračovať aj v roku 2021. To, že Ethereum, kryptomena číslo dva, stúpla medziročne o viac percent ako Bitcoin, Ehlrich pripísal tomu, že inštitucionálni investori zvýšili svoj záujem o Ethereum a zároveň tomu, že blockchain Ethereum je základnou technológiou, ktorá stojí za dvoma najobľúbenejšími „šialenstvami“ v krypto svete a to sú decentralizované financovanie (DeFi) a nezastupiteľné tokeny (NFT). Uvedená skutočnosť tak robí kryptomenu Ethereum ešte atraktívnejšou najmä pre nových investorov.