"Flash news" z kryptosveta.

Visa skúma možnosti automatických platieb prostredníctvom siete Ethereum

Automatické platby na sieti Ethereum prostredníctvom kariet Visa by boli možné v prípade toho, že v sieti Ethereum prejde návrh „Account Abstraction“, vďaka ktorému by používateľské účty na blockchaine fungovali skôr ako inteligentné zmluvy a do krypto peňaženiek by sa pridali programovateľné funkcie. Toto by umožnilo používateľom Etherea nastaviť opakujúce sa automatické platby priamo zo svojich vlastných peňaženiek, čím by sa z „rovnice transakcií“ vylúčili ďalší sprostredkovatelia. Spoločnosť Visa navrhla použitie „Account Abstraction“ ako nový typ zmluvy o účte, ktorá môže delegovať alebo iniciovať platbu z používateľského účtu na vopred schválenú inteligentnú zmluvu o automatickej platbe, čím by sa napodobnil proces, ktorý sa v súčasnosti používa na opakované platby kartou. „Account Abstraction“ - vylepšenie s označením EIP-86, bolo navrhnuté spoluzakladateľom Etherea, Vitalikom Buterinom, v roku 2017. Buterin tento koncept prvýkrát zverejnil už v roku 2015.  

Hackeri požadujú po čínskej automobilke bitcoiny v hodnote 2,25 milióna dolárov

Čínsky výrobca elektrických vozidiel (EV) Nio potvrdil, že bol vydieraný hackermi, keď došlo k ukradnutiu údajov o používateľoch a informáciách o predaji. Spoločnosť Nio potvrdila, že hackeri požadujú bitcoiny (BTC) v hodnote 2,25 milióna dolárov, aby sa vyhli zverejneniu informácií. Nio však uviedla, že neustúpi tlaku kyber zločincov, a že záležitosť nahlásila príslušným orgánom a zároveň sa zaviazala prevziať zodpovednosť za vplyv hacku na zákazníkov. 

Decentraland, Sandbox a ďalšie dva metaverse altcoiny v zaujímavej zóne nákupu.

Podľa poprednej analytickej platformy Santiment sa aktuálne štri metaverse projekty nachádzajú v zaujímavej zóne nákupu. Jedná sa o metaverse altcoiny Decentraland (MANA),  The Sandbox (SAND), Chiliz (CHZ) a Ren (REN). Analýza platformy Santiment hovorí, že metrika MVRV je dobrým znamením pre vyššie uvedené štyri krypto aktíva. MVRV je pomer trhovej kapitalizácie aktíva k jeho realizovanej kapitalizácii a používa sa na zistenie podmienok prekúpenia alebo prepredania daného aktíva. Aktuálne sa podľa platformy CoinMarketCap obchoduje Decentraland za 0,31 USD (max. dosiahnutá hodnota bola 5,85 USD, čo je pokles o 94,6%), Sandbox za 0,44 USD (max. dosiahnutá hodnota bola 8,40 USD, čo je pokles o 94,7%) Chiliz za 0,11 USD (max. dosiahnutá hodnota bola 0,878 USD, čo je pokles o 87,1%) a REN sa obchoduje za 0,068 USD (max. dosiahnutá hodnota bola 1,80 USD, čo je pokles o 96,2%). Metrika MVR sa využíva zvyčajne na 5 ročnom časovom horizonte.  

Binance sa pripája ku lobistickej skupine komory digitálneho obchodu

Tento krok Binance prichádza v čase, keď sa americkí zákonodarcovia snažia zistiť, ako majú regulovať rýchlo sa meniacu a zložitú sféru kryptomien. Najväčšia burza kryptomien na svete podľa objemu obchodov dnes oznámila, že sa pripojila k americkej lobistickej skupine „Chamber of Digital Commerce“, aby „pomohla zaviesť politiky, ktoré budú prospešné a budú chrániť používateľov“. Binance po pripojení uviedla, že bude pracovať na „vzdelávaní, obhajovaní a predkladaní riešení“, ktoré pomôžu formovať kryptoreguláciu v Spojených štátoch. Skupina „Chamber of Digital Commerce“ uvádza, že je najväčším takýmto združením na svete a zapája vládnych úradníkov do využívania digitálnych aktív a technológií, ktoré sú založené na blockchaine.