FIFA a Algorand pracujú na spustení novej NFT platformy pred MS 2022 vo futbale

S blížiacimi sa MS vo futbale, ktoré sa tento rok budú hrať v Katare od 20.novembra do 18.decembra, oznámila FIFA spustenie NFT platformy na prezentáciu digitálnych zberateľských predmetov súvisiacich s futbalom a Majstrovstvami sveta vo futbale 2022. FIFA plánuje spustiť platformu „FIFA+ collect“ už koncom tohto mesiaca. Tieto NFT budú súčasťou dôležitých futbalových momentov, snímok a umenia. Pamätné momenty z majstrovstiev sveta teda budú zobrazené a dostupné aj ako digitálne zberateľské predmety. NFT sú jedinečné aktíva založené na blockchaine, ktoré dokazujú pôvodné vlastníctvo digitálnych aktív, ako sú napríklad videohry, obrázy alebo videá. Kolekcia „FIFA+collect“ je postavená na blockchaine Algorand, ktorý je blockchainovým konkurentom sieťam Ethereum, Cardano, Solana, alebo Tezos.

Algorand sa stal oficiálnym blockchainovým partnerom FIFA v máji 2022. Romy Gai, obchodný riaditeľ FIFA povedal, že „FIFA+ collect“ ponúka nové spôsoby, akými budú môcť futbaloví fanúšikovia prežiť všetky momenty z majstrovstiev sveta a spojiť sa so svojimi obľúbenými hráčmi.

Podľa oznámenia, FIFA čoskoro zverejní podrobnosti o kolekciách, ktoré budú dostupné v deň spustenia NFT platformy, pričom „FIFA+collect“ bude tiež obsahovať a poskytovať živé futbalové zápasy, správy, zostrihy, vedľajšie atrakcie a ďalší originálny obsah, čím fanúšikom prinesie možnosť vlastniť časť majstrovstiev sveta vo futbale.