Fidelity, Square, Coinbase lobujú za bitcoin

Ako uvádza Wall Street Journal zo dňa 6.apríla, tak Fidelity, gigant v oblasti podielových fondov a Square, poskytovateľ finančných služieb, spojili svoje sily spolu s niekoľkými ďalšími spoločnosťami a vytvorili obchodnú skupinu „Crypto Council for Innovation“, ktorá bude lobovať za „priaznivé regulácie kryptomien“.

Medzi ďalších významných členov patrí napríklad kryptomenová burza Coinbase a investičná spoločnosť Paradigm.

Generálny riaditeľ spoločnosti Paradigm a spoluzakladateľ spoločnosti Coinbase, Fred Ehrsam, povedal, že je veľmi náročné predpovedať, akým smerom sa kryptomeny budú v najbližších 10 rokoch vyvíjať, pretože regulačné orgány sa snažia ísť po veľmi tenkej hranici, kde chcú vyvážiť na jednej strane riziká a na druhej strane výhody kryptomien. Celková trhová kapitalizácia kryptomien prekonala včera hodnotu 2 biliónov dolárov, čím prekonala hodnotu všetkých veľkých a stredných verejne obchodovaných bánk v USA.

Ehrsam vo svojom vyjadrení ďalej uviedol, že krypto priemysel je stále veľmi krehký a nachádza sa len vo svojej rannej fáze podobne ako kedysi internet, a to aj napriek tomu, že sa zdá, že už preniká medzi mainstream.

Predpisy však nie sú jediným problémom, ktorý sa nachádza na radare týchto spoločností. Okrem zákonodarcov sa nové zoskupenie zameria aj na pokrok v oblasti technologického výskumu v rodiacom sa krypto priemysle.