Fidelity - rast ceny Bitcoinu tento rok nekončí

Jurrien Timmer, riaditeľ Global Macro spoločnosti Fidelity, zdieľal svoj pohľad na aktuálnu cenu Bitcoinu a porovnáva Bitcoin so zlatom v 70. rokoch minulého storočia. Fidelity je americká nadnárodná spoločnosť poskytujúca finančné služby so sídlom v Bostone v štáte Massachusetts. Spoločnosť bola založená v roku 1946 a je jedným z najväčších správcov aktív na svete.

Timmer na svojom Twitter účte poznamenal, že cenové grafy naznačujú, že býčí cenový rast kryptomien ani zďaleka nemusí byť v tomto roku na konci a uviedol, že Bitcoin je „ctižiadostivá trieda aktív“, ktorá dospieva rovnako, ako zlato v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. V tom čase sa častokrát hovorilo, že zlato je známou a veľmi zaujímavou komoditou, ktorá je však extrémne volatilná, avšak investorom prináša návratnosť až 20 -násobne. Cenné kovy v tom čase pravidelne podliehali cenovým výkyvom a prepadom podobne, ako v súčasnosti Bitcoin.

Vo svojom vyjadrení uviedol, že Bitcoin je „relatívnym nováčikom“, ale „jeho konečné a nemenné množstvo, ako aj sieťové efekty“ mu pomáhajú posúvať jeho cenu nahor. Podľa jeho konzervatívneho názoru dosiahne cena Bitcoinu tento rok cenu 68.000 dolárov.

Po prepade ceny Bitcoinu zo svojej maximálnej hodnoty až pod hodnotu 30.000 dolárov sa Bitcoin postupne spamätáva a aktuálne sa obchoduje na cenovej úrovni 42.700 dolárov.