Ethereum za 2.500 dolárov tento týždeň?

Zatiaľ čo bitcoin cez víkend prekonal svoje doterajšie historické maximum 58.500 dolárov a prekonal aj hranicu 60.000 dolárov, tak Ethereum (ETH) sa stále snaží o opätovné otestovanie cenovej úrovne 2.000 dolárov za jedno ETH. Simon Dedic, spoluzakladateľ a manažér spoločnosti Moonrock Capital, je však presvedčený, že pre druhú najväčšiu kryptomenu na svete sa tento týždeň veci zmenia.

Dedic predpovedá, že Ethereum tento týždeň dosiahne 2.500 dolárov. Vyhlásil to na svojom účte Twitter v čase, keď sa denná cena ETH pohybovala okolo 1.943 dolárov. Aktuálne sa Ethereum obchoduje na úrovni 1.770 dolárov za jedno ETH.

Dedic nie je jediný, kto si myslí, že cena Etherea bude v najbližších dňoch rásť. Krypto analytik a infuencer Carl Martin sa tiež pozitívne vyjadril ohľadom Etherea. V jeho prípade svoj názor a tvrdenia podporil technickou analýzou.

Scott Melker, ďalší kryptoanalytik a obchodník spoločnosti Texas West Capital uviedol, že veci ohľadom digitálnych aktív vyzerajú veľmi dobre a vzniká silný dopyt zo strany investorov.

Uprostred pozitívnych nálad týkajúcich sa budúcej ceny Etherea vývojári aktívne pracujú na riešení škálovateľnosti siete a problémov s vysokými poplatkami. Ak by bolo vyriešenie škálovateľnosti vzdialené len pár týždňov od finálneho riešenia, tak by sa tým ešte viac posilnila dôvera investorov v budúcnosť Etherea.