Ethereum (ETH) nad 3.000 dolárov a zaznamenáva nové ATH

Cena kryptomemny Ethereum (ETH) sa prvýkrát vyšvihla nad úroveň 3.000 dolárov a dnes dosiahla svoju najnovšiu najvyššiu hodnotu ATH (angl. All-Time-High). Aktuálna cena ETH v čase písania článku je 3.304 dolárov za jedno ETH. Za posledných 24 hodín cena kryptomeny Ethereum vzrástla o takmer 12%. Cenovým pohybom altcoinov smerom nahor zároveň stráca svoju dominanciu Bitcoin ako líder kryptotrhu.  Naproti tomu Ethereum a ďalšie kryptomeny zo zoznamu TOP kryptomien, svoj podiel takmer zdvojnásobili.

Ethereum je momentálne v centre pozornosti a postupne stúpa už dlhšiu dobu. Ethereum dokončilo svoj hard fork Berlín, čo je zásadný softvérový upgrade pre blockchainovú sieť. Aktualizácia obsahuje štyri optimalizácie zamerané na efektívnosť, poplatky a vylepšenú bezpečnosť.

Odborníci sa domnievajú, že táto aktualizácia, ako aj popularita siete Ethereum pre sektor DeFi a NFT patria medzi základné faktory, ktoré ženú cenu Etherea nahor. Niektorí traderi a odborníci však zároveň upozorňujú na aktuálne FOMO a možný dump ceny kryptomeny Ethereum.