Ethereum (ETH) na novom historickom maxime napriek stagnáciii ceny bitcoinu.

Ethereum práve vyletelo na nové historické maximum napriek aktuálnej stagnácii ceny bitcoinu.

Cena ETH za posledných 24 hodín vzrástla o 15 percent, čo ho podľa trhových kapitalizácií robí podľa trhových údajov CryptoSlate jedeným z najvýkonnejších kryptoaktív.

Bitcoin stagnuje, ako už bolo naznačené  vyššie. Kryptomena za posledný týždeň vstúpila do obdobia konsolidácie, klesla na 30.000 dolárov a v čase písania tohto článku sa odrazila späť na 33.150 dolárov.

Ako reaguje komunita ETH, tak je týmto stavom nadšená.

Jeremy Allaire z Circle poznamenal, že vystúpaním ceny Etherea na nové historické maximum, očakáva v „celom“ prostredí decentralizovaného financovania následný „explozívny rast“ v nasledujúcich mesiacoch a rokoch.

Aj keď pokles dominancie bitcoinu o osem percent neznie veľmi veľa, tak u niektorých altcoinov, ktoré majú v porovnaní s BTC extrémne malú trhovú kapitalizáciu, by to mohlo spôsobiť masívne prehodnotenie ceny a sila Etherea by mohla katalyzovať ďalší rast ostatných altcoinov

Chris Burniske, partner spoločnosti Placeholder Capital, si myslí, že ďalšia sila ceny Etherea v porovnaní s bitcoinom by mohla posunúť trh s altcoinmi na vyššiu úroveň.

Vidíme, že cena niektorých altcoinov, ako napríklad Uniswap, Aave, a množstvo ďalších mincí DeFi, vzrástli o takmer 20%.