Ethereum 2.0 sa stalo treťou najväčšou „staking“ sieťou.

Iba dva mesiace po otvorení stakingu sa ETH 2.0 stala sa treťou najväčšou staking sieťou v krypto sfére. Kombináciou neustáleho dopytu po vklade do ETH 2.0 a nedávnej cenovej rally Ethera na nové historické maximum, nad 1.500 dolárov, sa zvýšila  hodnota vloženého ETH na viac ako 3,8 miliardy dolárov. V tomto čase uzamknuté „staking“ zmluvy držia viac ako 2,9 milióna ETH.

Cenové rally  Etherea výrazne zvýšilo hodnotu jej staking siete a vyšvihli ju na tretie miesto z pohľadu podielu kapitalizácie, pred sieť Avalanche.

Ethereum zaostáva za staking sieťami Polkadot, ktoré má vložených 11,2 miliárd dolárov a Cardano, ktoré má v súčasnosti vložených 9,3 miliárd dolárov. Ethereum však zostáva kráľom na základe pohľadu cez tzv. staking percento. Polkadot má uzamknutých viac ako 60% a Cardano až 71% svojich zásob.

Ako ďalej uviedla BTCPeers, tak od začiatku decembra, kedy bol Beacon Chain, reťazec Etherea, spustený, tak sa staking kontrakty neustále zväčšovali. Len v januári bol do stakingu zaslaný takmer milión ďalších ETH tokenov. Celkový počet validátorov ETH 2.0 taktiež vzrástol o 55% a za pár týždňov stúpol zo 49.200 na 76.200 validátorov.