Emurgo oznamuje spustenie prvého stablecoinu „AgeUSD“ pre Cardano.

Počas „Ergo Summit 2021“ predstavilo Emurgo stablecoin „AgeUSD“, ktorý bude k dispozícii na Cardano s Plutusom. Tento stablecoin je vytvorený na základe algoritmického dizajnu vyvinutého na blockchaine v spoločnom partnerstve Ergo Foundation, Emurgo a IOHK.

AgeUSD je algoritmický stablecoin, ktorý je navrhnutý tak, aby eliminoval problémy protokolov založených na CDP.

Ako uviedol Romain Pellerin, CTO spoločnosti Input Output Hong Kong, stablecoin „AgeUSD“ bude k dispozícii na blockchaine Cardano, akonáhle budú na hlavnej sieti s Plutusom povolené funkcie inteligentných zmlúv. Na rozdiel od iných stablecoinov kryptomien založených na Ethereum, ako je napríklad DAI, tak Emurgo predstavuje dizajn inšpirovaný protokolom Staticoin, ktorý sa nespolieha na CDP (Collateralized Debt Positions). Dôvodom je zraniteľnosť protokolov založených na CDP, pokiaľ ide o vysokú volatilitu a preťaženie blockchainu.

Ako na záver povedal: „Cieľom spoločnosti Emurgo je automatizovať sa čo najviac v rámci matematiky samotného protokolu, namiesto toho, aby sa spoliehal na dynamické účtovania transakcií, ktoré sa môžu rozpadnúť v prípade preťaženia blockchainu, aj keď to neznamená, že AgeUSD vyrieši všetky problémy so stablecoinami, ide o pokus o vytvorenie alternatívy s vyššou bezpečnosťou k súčasným trendom v krypto sfére.“