Dubajský rezort vlády začína prijímať platby v bitcoinoch

Dubajský rezort vlády pre obchodné záležitosti a licencie – Kiklabb, otvoril náruč platbám v kryptomenách. Podľa Khaleej Times vládne spojenie s priamymi zahraničnými investíciami (Foreign Direct Investment - FDI) bude po novom prijímať bitcoiny ako spôsob platby za vízové ​​poplatky a obchodné licencie.

Spoločnosť Kiklabb oznámila, že podnikatelia sa budú môcť na diaľku zaregistrovať a platiť pomocou digitálnych aktív. Okrem bitcoinu bude Kiklabb akceptovať Ethereum, druhú najväčšiu kryptomenu na svete podľa trhovej kapitalizácie, a aj „stable coin“ Tether.

Vo svojom komentári k aktuálnemu vývoju výkonný riaditeľ Kiklabb Tasawar Ulhaq povedal: „Zaznamenali sme rastúci záujem o kryptomeny u mnohých zákazníkov pôsobiacich v blockchainovom a fintech sektore, ktorí sú súčasťou komunity Kiklabb. Takže bolo skutočne len otázkou času, aby sme uznali bitcoin, ethereum a tether ...  Komunikujeme s mnohými vyprofilovanými spoločnosťami zo sektoru kryptomien, ktoré plánujú a preskúmavajú podmienky vstupu do Dubaja."

Dostupnosť kryptomien sa zvyšuje v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi zvyšuje a zľahčuje. Finančný giganti ako Mastercard, PayPal a Visa oznámili plány na zavedenie podpory pre transakcie s kryptomenami. Napríklad PayPal nedávno rozšírila svoju ponuku kryptomien pre zákazníkov vo Veľkej Británii.