Dramatický nárast vkladov stablecoinov na burzách.

Burzy kryptomien zaznamenali za posledných 24 hodín dramatický nárast vkladov stablecoinov (tokenov viazaných na dolár), čo vzbudzuje nádej, že ich obchodníci použijú na nákup bitcoinov.

Dáta zverejnené analytickou platformou blockchain, CryptoQuant, ukázali, že zásoby stablecoinov búrz, po pridaní 600 miliónov dolárov za jeden deň, dosahujú rekordné maximum 5,47 miliárd.

Niektorý obchodníci však na základe technickej analýzy poznamenávajú, že bitcoin vytvára formáciu klesajúceho klinu, ktorý zvyčajne vedie k prelomeniu.

Momentálny rastový sentiment však slúži ako hlavný dôvod, prečo investori zvýšili svoje vklady do stablecoinov takmer na všetkých burzách kryptomien. Stablecoiny, umožňujú obchodníkom rýchlo kúpiť alebo predať konkrétnu kryptomenu. Mnoho analytikov preto vidí vyšší prílev stablecoinov ako znak vzrastajúcej vzostupnej dynamiky na trhu s kryptomenami, vrátane bitcoinu.

Uvedené správy korešpondujú s ďalšími významnými informáciami a udalosťami na kryptotrhu. Jednou z nich je, že gigant v oblasti spracovania platieb Visa odhalil svoje plány na pomoc bankám pri zriaďovaní obchodných služieb s bitcoinom a kryptomenami. Tento krok predpokladá ďalšie postupné začlenenie trhu s kryptomenami do bežného života, a to najmä ak vnímame, že obrovská časť svetovej populácie používa kreditné a debetné karty Visa.

Ďalšou pozitívnou správou pre kryptopriestor je správa, ktorú uviedol hlavný investičný riaditeľ Guggenheim Partners, Scott Minerd. Ten predpovedá, že cena bitcoinu by mohla dosiahnuť cenu až 600.000 dolárov. V rozhovore pre CNN správca aktív uviedol, že kryptomena nakoniec ukradne časť trhu zlata. Obchodníci vnímajú obe správy veľmi pozitívne pre zaistenie svojich aktív proti inflácii prostredníctvom bitcoinu.