Dosiahne v tomto cykle Cardano cenu 10 USD a Polkadot 250 USD?

Populárny pseudo anonymný analytik a obchodník s kryptomenami, ktorý si hovorí „Crypto Capo“ na svojom tweeter účte svojim 191.000 sledovateľom povedal, že je stále optimistický ohľadom kryptomeny Cardano (ADA) a Polkadot (DOT). Podľa neho v tomto býčom cykle Cardano dosiahne hodnotu 10 USD a Polkadot 250 USD.  

Čo sa týka oponentov, ktorí si myslia, že predikcia ceny 10 dolárov za ADA je príliš optimistická, tak „Crypto Capo“ povedal, že aj pri 10 dolároch by bola trhová kapitalizácia Cardano menšia, ako trhová kapitalizácia Etherea, čo mu dáva dostatočný priestor na rast. Populárny kryptoanalytik je tiež optimistický aj ohľadom kryptomeny COTI, ktorá je natívnym tokenom FinTech platformy COTI, ktorá je podporovaná spoločnosťou Cardano Foundation. V apríli tohto roku spoločnosť Cardano Foundation oznámila, že „s potešením víta COTI, ako poskytovateľa platobnej brány pre ekosystém Cardano“. COTI bude poskytovať jednoduchú a ľahko integrovateľnú platobnú bránu s názvom ADA Pay pre organizácie, obchodníkov a charitatívne organizácie, ktoré chcú priamo prijímať a spravovať platby a dary prostredníctvom ADA tokenov.

Pokiaľ ide o kryptomenu Polkadot, tak tento analytik je veľmi optimistický a podľa neho DOT v tomto cykle dosiahne hodnotu 250 USD.

Tieto slová môže svojim spôsobom podporiť aj veľmi silná aktivita vývojárov pracujúcich na týchto platformách. Podľa analýzy, ktorú poskytla spoločnosť CryptoDiffer, tak v súčasnosti medzi tri vývojársky najaktívnejšie blockchainy patria Polkadot, Kusama a Cardano s viac ako 130 zverejneniami na Githube za posledných 30 dní. Vývojová aktivita sa meria počtom odovzdaných a vykonaných zmien a vylepšení projektov rôznymi vývojármi na Githube. Zatiaľ čo Kusama, Cardano a Polkadot sú dlhodobo na špici vývojárskej aktivity, tak dopredu sa posunulo aj Ethereum. Za Ethereom potom nasledujú krypto projekty Solana a Elrond. Najaktívnejším projektom v krypto odvetví je aktuálne Kusama, čo má svoj dôvod v tom, že Kusama je testnetom siete Polkadot, na ktorej dňa 11.11.2021 budú spustené parachain aukcie. Kusama je verejné prostredie, ktoré bolo navrhnuté na testovanie aplikácií, nových blockchainov a všetkého ostatného pred jeho uvoľnením do hlavnej siete Polkadot.

Čo sa týka ekosystému Cardano, tak vývojári za posledných 30 dní vykonali mnoho vývojárskej práce, a to najmä vďaka rýchlemu vývoju technológie inteligentných zmlúv a vytvorením rámca pre decentralizované aplikácie, ktoré sa majú spustiť na blockchaine Cardano.

Podľa údajov CoinMarketCap sa aktuálne ADA obchoduje na cene 1,99 USD okolo a DOT na cene okolo 51,51 USD.