Donald Trump zmenil postoj ku kryptomenám.

Donald Trump, kedysi hlasný kritik Bitcoinu, zmenil svoju rétoriku a v poslednej dobe zmenil svoj postoj ku kryptomenám. Počas svojej účasti v prezidentskom kresle označoval Bitcoin za podvod a prijal proti opatrenia voči kryptomenám. V nedávnom rozhovore pre Fox News, keď sa ho pýtali na čínsky digitálny jüan a potenciál decentralizovaných mien, ako je Bitcoin, tak Trump priznal, že stále uprednostňuje americký dolár, ale jedným hlasom dodal, že uznáva rastúcu popularitu Bitcoinu. Trump povedal: "Uprednostňujem dolár, no Bitcoin sa dostáva do popredia a vidím, že ho používa čoraz viac ľudí. Možno si vyžaduje určitú reguláciu, ale je čoraz viac akceptovaný. Všímam si trend bitcoinových platieb, čo je zaujímavé a som s tým v poriadku.“ Uvedené vyjadrenie predstavuje významný posun od jeho pôvodného postoja, keď aktívne vystupoval proti Bitcoinu a dokonca v minulosti dal pokyn svojmu ministrovi financií, aby sa na Bitcoin zameral.

Pozorovatelia špekulujú, že Trumpove nové priateľské komentáre k Bitcoinu môžu byť strategickým krokom, ktorý osloví nadšencov kryptomien pred prezidentskými voľbami v roku 2024. Niektorí naznačujú, že cieľom tejto kľúčovej zmeny je upútať pozornosť krypto komunity, ktorá sa stáva čoraz viac vplyvnejšou demografickou skupinou voličov. Iní to považujú za typické pre Trumpov štýl, ktorý sa plne nezaväzuje, ale ponecháva si otvorené možnosti. Kryptokomunita vníma Trumpove komentáre ako premyslenú stratégiu, ktorá testuje voličské vody. Politici totiž často využívajú témy týkajúce sa kryptomien, aby prilákali mladších, technicky zdatných voličov.

Zmena Trumpovho tónu smerom, ako hlavného kandidáta Republikánskej strany pre voľby v roku 2024  ostro kontrastuje s jeho predchádzajúcimi kritikami Bitcoinu a odráža širší politický trend začleňovania kryptomien do svojich platforiem, aby oslovili širšie, technologicky orientované publikum.