Deutsche Bank - Bitcoin je už „príliš dôležitý na to, aby sme ho ignorovali“

Po prílive inštitucionálnych peňazí do sféry kryptomien a rastúcej adopcii kritici bitcoinu menia svoje názory. Francúzska ekonómka a analytička Deutsche Bank Marion Laboure vo svojej nedávnej správe uviedla, že bitcoin je v súčasnosti už „príliš dôležitý na to, aby sme ho ignorovali“.

Jej vyhlásenia prišli potom, ako trhový strop Bitcoinu prekročil referenčnú hodnotu 1 bilión dolárov. Laboure sa domnieva, že masívne cenové rasty bitcoinu možno ospravedlniť pomocou tzv. termínu Tinkerbell Effect, ktorý ekonómovia používajú ako termín „sily viery“. To znamená, že bitcoin je cenný, pretože ľudia tomu veria.  Vo svojom vyjadrení uviedla, že centrálne banky a vlády chápu, že bitcoin a ďalšie kryptomeny tu už zostanú. Očakáva sa preto, že vlády ich začnú regulovať koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.

Laboure zároveň dúfa a verí, že bitcoin zostane vďaka svojej zatiaľ nízkej likvidite vysoko volatilným aktívom. V porovnaní so zlatom predstavuje denný objem obchodu bitcoinu iba 1,9% objemu obchodu so zlatom a to aj napriek tomu, že bitcoin je aktuálne treťou najväčšou menou v obehu...