Deutsche Börse rozšírila svoju ponuku kryptomien o Litecoin

Skupina Deutsche Börse, popredný organizátor obchodovania s akciami a cennými papiermi v Nemecku, dnes oznámila, že rozšírila svoju ponuku kryptomien o kryptomenu Litecoin (LTC) zavedením Exchange Traded Note (ETN). Symbol novo zavedeného kryptoproduktu je LTCetc.

Podľa oficiálneho oznámenia je Litecoin k dispozícii pre obchodovanie prostredníctvom spoločností Xetra a Börse Frankfurt.  

Uvedený produkt teraz umožňuje investorom obchodovať s kryptomenou Litecoin bez nutnosti zakladania krypto peňaženiek. ETN je zároveň fyzicky krytá Litecoinom a bola zalistovaná na regulovanej frankfurtskej burze cenných papierov.

Deutsche Börse tak rozšírila svoju ponuku kryptomien z dôvodu rastúceho dopytu investorov a výrazného rastu cien kryptomien.

Litecoin (LTC) je aktuálne deviatou najväčšou kryptomenou na svete s trhovým stropom viac ako 18 miliárd dolárov. Cena kryptomeny Litecoin vzrástla od začiatku tohto roka o viac ako 100%. V čase písania tohto článku sa digitálna mena obchoduje nad 270 dolárov s celkovou trhovou kapitalizáciou viac ako 18,2 miliardy dolárov.