Deloitte a NYDIG vytvorili alianciu s cieľom pomôcť podnikom prijímať bitcoiny

Gigant profesionálnych služieb Deloitte sa vážnejšie zaoberá adopciou bitcoinu (BTC) aj počas pokračujúceho poklesu trhu. Deloitte z uvedeného dôvodu spojil svoje sily s firmou New York Digital Investment Group (NYDIG), ktorá sa zaoberá poskytovaním finančných služieb zameraných na bitcoiny a ďalšie digitálne aktíva. Kooperácia týchto dvoch spoločností má pomôcť spoločnostiam rôznych veľkostí implementovať digitálne aktíva do rôznych oblastí služieb, ako sú napríklad bankové služby, odmeňovacie programy, vernostné programy, zamestnanecké výhody a podobne. Všetky služby by mali zahŕňať aj produkty, ktoré sú založené na bitcoine.

Podľa spoločného oznámenia NYDIG a Deloitte spúšťajú strategickú alianciu na vytvorenie centralizovaného prístupu pre klientov, ktorí hľadajú poradenstvo, ako si osvojiť a adaptovať do svojho portfólia a programu bitcoinové produkty a služby.

Richard Rosenthal, zo spoločnosti Deloitte k spolupráci uviedol: „Globálne, finančné inštitúcie a banky čelia rastúcemu dopytu po poskytovaní dôveryhodnej bitcoinovej expozície. Cieľom spolupráce medzi Deloitte a NYDIG je pomôcť urýchliť prijatie a zároveň zabezpečiť súlad medzi jednotlivými aktívami a produktami. Budúcnosť finančných služieb sa bude sústreďovať na používanie digitálnych aktív a my sa sústreďujeme na to, aby sme našim klientom poskytli rady, ako sa zapojiť v súlade s predpismi a reguláciami.“

Táto správa o spolupráci prichádza niekoľko mesiacov po tom, čo NYDIG spustil program benefitov pre svojich zamestnancov, ktorým umožňuje prijímať časť výplaty v bitcoinoch.  

V júni spoločnosť Deloitte zverejnila prieskum, podľa ktorého až 75 % maloobchodníkov v Spojených štátoch plánuje v priebehu nasledujúcich dvoch rokov prijímať platby v kryptomenách alebo stablecoinoch.