CoinMarketCap spúšťa tracker sledovania finančných rezerv pre kryptoburzy

CoinMarketCap, analytická platforma kryptotrhu, oznámila spustenie novej funkcie, ktorá bude používateľom poskytovať aktualizované finančné prehľady o burzách. Tracker sledovania rezerv (tzv. Proof Of Reserves) kontroluje aktívne burzy s kryptomenami z hľadiska transparentnosti likvidity v danom aktuálnom momente. Podľa oznámenia tracker sledovania rezerv umožňuje používateľom sledovať rezervy búrz, celkové aktíva spoločnosti, jej pridružené adresy verejných peňaženiek spolu so zostatkami a aktuálnou hodnotou zobrazených peňaženiek.

Platforma CoinMarketCap dnes, 22. novembra 2022, zverejnila príručku pre používateľov, ako tento analytický nástroj môžu používatelia a analytici používať. Vo vyjadrení sa uvádza, že tracker Proof Of Reserves bude aktualizovať údaje každých päť minút. Medzi krypto burzy, ktoré zatiaľ odsúhlasili poskytnutie údajov pre tracker Proof Of Reserves sú Binance, KuCoin, Bitfinex, OKX, Bybit, Crypto.com a Huobi.

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ krypto burzy Binance, Changpeng „CZ“ Zhao, zdieľal túto informáciu na svojom twitter účte s odkazom na stránku kryptoburzy Binance. Mnohí priaznivci kryptomien túto funkcionalitu CoinMarketCap nazvali „veľkým doplnkom transparentnosti“.