Coinbase zjednodušila proces prevodov transakcií

Coinbase zjednodušila proces kryptografických prevodov tým, že umožnila odosielanie a prijímanie kryptomien prostredníctvom odkazov zdieľaných na sociálnych platformách. Odkazy, ktoré boli v utorok oznámené, je možné zdieľať na WhatsApp, iMessage, Telegram, Facebook, Snapchat, TikTok a Instagram alebo dokonca prostredníctvom e-mailu.

„Posielanie peňazí je teraz také jednoduché ako posielanie textovej správy alebo e-mailu. Kdekoľvek sa už spojíte s priateľmi a rodinou,“ napísala v blogovom príspevku kryptoburza Coinbase so sídlom v Kalifornii.

Kryptoburza tiež zdôraznila, že nová platobná funkcia, ktorá sa už zavádza, je okamžitá a bez poplatkov, čo je ideálne najmä na uskutočňovanie mikroplatieb.

Zo strany Coinbase by bolo však dobré aj objasniť, že kto bude platiť poplatky za spracovanie platieb na blockchaine.

Táto funkcia je špecifická pre používateľov Coinbase Wallet, teda kryptopeňaženky vlastnenej kryptoburzou Coinbase. Odosielatelia aj príjemcovia musia byť používateľmi Coinbase Wallet. Ak príjemca nie je používateľom Peňaženky Coinbase, odkaz na žiadosť o platbu ho presmeruje na odkaz na stiahnutie platformy peňaženky. Okrem toho, ak prostriedky nebudú nárokované do dvoch týždňov, tak budú vrátené do peňaženky odosielateľa. Oznámenie zdôraznilo, že keďže Peňaženka Coinbase je k dispozícii v 170 krajinách, a prostriedky tak možno získať takmer v každom kúte sveta.

Coinbase je špičková kryptoburza so sídlom v Spojených štátoch a má rozsiahle globálne zastúpenie. Burza vygenerovala v minulom štvrťroku prevádzkové príjmy vo výške 674,1 milióna USD, ale zatiaľ stále zostáva stratová. S pokračujúcou krypto-rally cena akcií tejto zmeny vyletela do neba, pričom v predchádzajúcom mesiaci vzrástla o 62% a medziročne o 317%.

Burza medzitým pokračuje v boji proti SEC (americkému regulátorovi trhu s cennými papiermi) na súde a obhajuje sa z obvinenia z prevádzkovania nelegálnej burzy a kótovania neregistrovaných cenných papierov.