Coinbase rozširuje ponuku produktov v Nemecku

Nemecký spolkový úrad pre finančný dohľad (BaFin) udelil spoločnosti Coinbase Germany GmbH licenciu na úschovu a obchodovanie kryptomien v rámci nového licenčného režimu zavedeného v januári 2020. Licenčný rámec BaFin je prvý svojho druhu v Európskej únii a Coinbase je prvou spoločnosťou, ktorej bolo vydané takéto povolenie.

Licencia spoločnosti Coinbase je ďalším logickým krokom na ceste medzinárodnej expanzie spoločnosti Coinbase. Nemecko je podľa HDP štvrtou najväčšou ekonomikou na svete a je jedinou krajinou EÚ, ktorá zaviedla úplný regulačný rámec pre kryptomenové platformy. Blockchainová scéna sa tak naďalej rozširuje, pričom Nemecko je druhou krajinou po USA, čo sa týka počtu spustených bitcoinových uzlov.

Služby spoločnosti Coinbase budú na trh spustené v nadchádzajúcich týždňoch s cieľom ponúkať efektívnejšie služby novým aj existujúcim nemeckým zákazníkom. V budúcnosti okrem zákazníckej podpory Coinbase uvedie na trh aj nové funkcie a produkty.

Marcus Hughes, výkonný riaditeľ spoločnosti Coinbase pre Európu k danej správe uviedol: „Získanie licencie je zavŕšením mnohoročnej tvrdej práce tímu Coinbase v úzkej spolupráci s BaFin. Tešíme sa, že našim nemeckým zákazníkom prinesieme najlepšiu ponuku kryptoproduktov spolu so zabezpečeným a lokalizáciou. Získanie licencie v Nemecku predstavuje dôležitý míľnik pre spoločnosť Coinbase v krokoch, keď sa snažíme umožniť ekonomickú slobodu po celom svete.“