Cieľová cena bitcoinu v roku 2021 vo výške 100 000 dolárov?

Býčia analógia ceny bitcoinu sa javí ako reálna, keďže počet bitcoinov je obmedzený a zároveň množstvo bitcoinov na všetkých kryptoburzách klesá na najnižšie hodnoty za posledných 12 mesiacov. Uvedená skutočnosť naznačuje udržanie sentimentu medzi obchodníkmi. Bitcoin sa momentálne podľa mnohých obchodníkov, z pohľadu technickej analýzy, nachádza v technickej štruktúre „býčej vlajky“ (angl. Bull Pennant), ktorá aktuálne predstavuje obdobie konsolidácie cien s konvergujúcimi trendovými čiarami, ktoré sa tvoria po silnom pohybe vyššie od predchádzajúcej cenovej hodnoty. Vo väčšine prípadov takáto štruktúra vyzve cenu na to, aby sa výrazne pohla v smere svojho predchádzajúceho trendu – nahor.

Minulý týždeň sa bitcoin dostal nad hornú trendovú čiaru technickej štruktúry, pričom cena bitcoinu vzrástla o 13,5%. Rast ceny bol tiež podporený objemami obchodovania. Podľa viacerých analytikov, by hodnota BTC meraná od prelomenej cenovej úrovne, ktorá bola 48 200 dolárov, mala dosiahnuť vrchol vyšší o rovnakú hodnotu, čo znamená rast takmer o 50 000 USD. Uvedené by značilo, že cena BTC dosiahne hranicu 100 000 dolárov. Tím analytikov spoločnosti Standard Chartered, vedený Geoffreyom Kendrickom, predpovedá, že BTC začiatkom budúceho roka dosiahne 100 000 dolárov, pričom potenciál bitcoinu vidia v tom, že sa môže stať „dominantnou platobnou metódou typu peer-to-peer pre globálne nebankové subjekty“.

David Gokhshtein, zakladateľ spoločností Gokhshtein Media a PAC Global, je presvedčený, že bitcoin do konca roku 2021 dosiahne hodnotu 100 000 dolárov a to z dvoch dôvodov. Prvým dôvodom je, že obchodníci z Wall Street nakupujú bitcoiny a ďalším dôvodom je, že na trhu je príliš veľa peňazí a veľký hráči neprišli hrať „hru len na 5 minút“.

Jeho vyhlásenia sa objavili v súvislosti s tým, čo pre Bloomberg uviedla investičná spoločnosť Georga Sorosa, že vlastní bitcoiny. Uvedená správa spôsobila prudký nárast ceny bitcoinu. Na uvedenú informáciu nadviazala správa J.P.Morgan & Chase, ktorá uvádza, že inštitucionálni investori aktuálne uprednostňujú bitcoin pred zlatom, ako zaistenie inflácie.

Predchádzajúca štúdia, ktorú v máji zverejnil tento bankový gigant predpokladá, že bitcoin v dlhodobom horizonte dosiahne hodnotu 140 000 dolárov.

Podľa analytickej spoločnosti CryptoQuant množstvá bitcoinov, ktoré sú držané na všetkých kryptoburzách nedávno klesli na najnižšie úrovne za rok, čo ilustruje skôr zámer obchodníkov držať svoje bitcoiny, ako s nimi obchodovať.

Podľa analytika CNBC Brian Kellyho aktuálne najmä dva katalizátory tlačia cenu nahor. Kelly uvádza, že aktuálne celosvetové problémy primárne ovplyvňujúce skôr tradičné aktíva, ako sú akcie a dlhopisy, pričom bitcoin sa aktuálne stále viac používa, ako zaistenie proti inflácii.

Podľa neho sa bitcoin stal viac makro aktívom, a začal reagovať na veci, ako sú napríklad problémy  s dlhovými stropmi štátov alebo vyššia inflácia.

Kelly vo svojom vyjadrení tiež uviedol, že optimizmus rastie aj s nadchádzajúcim rozhodnutím SEC (Americkej komisie pre cenné papiere), ktoré sa týka schválenia bitcoinových ETF, ku ktorému má dôjsť tento mesiac, pričom sa tiež blíži rozhodnutie o bitcoinových „ETF futures“, ktoré bude 18. októbra. Uvedené skutočnosti môžu byť pozitívnym vetrom v chrbte cenového rastu bitcoinu.