Charles Hoskinson: „Krypto už nebude uviaznuté v iracionalite porovnávania medzi bitcoinom a altcoinami“

Trhová kapitalizácia celého kryptotrhu už viac ako dva týždne klesá a aktuálny trhový strop je podľa CoinMarketCap na úrovni 1,6 bilióna USD. Za posledné týždne väčšina kryptomien bola v červených číslach a len pár z nich sa drží a obchoduje v zelených číslach.  

Cardano (ADA) je jedinou z mincí, z top 10 kryptomien, ktorá aj napriek poklesu trhu zaznamenala nárast, hoci po poslednom prepade celého krypototrhu má ešte čo doháňať do svojej najvyššie dosiahnutej hodnote, ktorá bola 2,45 USD.   Rast kryptomeny Cardano však nie je prekvapením.

Za týmto faktom aktuálne stoja dosiahnuté méty vo vývojovej mape (angl. roadmap) tejto kryptomeny. Rozvoj ekosystému spoločnosť Cardano nielen rýchlo napreduje v oblasti inovácií, ale stanovuje kritériá a ciele aj pre širšie odvetvie. Cardano nedávno dosiahlo počet 1 milión peňaženiek ADA a zároveň bol spustený testnet Alonzo, ktorý má prispieť k vylepšeniu celej siete a na platformu Cardano má priniesť inteligentné zmluvy (angl. Smart Contrats).

Podľa zakladateľa Cardano, Charlesa Hoskinsona, ekosystém bitcoinu nejaký čas stagnuje, pretože mu chýbajú v poslednej dobe väčšie aktualizácie a vylepšenia. Vo vývojových cykloch, ktoré tu boli v rokoch 2017 a 2018 závisel osud takmer celého kryptotrhu predovšetkým od vlajkovej lode kryptomien - bitcoinu, ale aktuálne, ako zdôraznil Hoskinson, sa altcoiny postupne od bitcoinu oddeľujú.  

Hoskinson zdôraznil zmysel pre rôzne nuansy v priemysle kryptomien a uviedol, že kryptotrh už nie je bublinou, ktorá by čoskoro praskla. Podľa jeho názoru, kryptomeny tu už zostanú, kryptotrh dozrieva a rastie a mal by sa zhmotniť. Vo svojom vyjadrení uviedol: „Krypto priemysel sa uberá správnym smerom. Koho do pekla zaujíma volatilita? Protokoly tretej generácie všetko zmenia a už nebudeme uviaznutí v iracionalite porovnávania bitcoinu a altcoinov."

Hoskinson povedal, že kryptomeny a ich príslušné základné technológie už nainfikovali celý svet a krypto odvetvie, ako celok, predstavujú protilátku proti „neefektívnemu“ a „skorumpovanému“ tradičnému finančnému ekosystému. Na záver svojho vyjadrenia uviedol: "Aktuálne je trh v klesajúcom trende.... Nerobte si starosti s malými vecami. Vlny vždy stúpajú a klesajú. Existujú prílivy a odlivy. Psy budú vždy štekať, ale karavána ide ďalej.“