Cena kryptomeny Filecoin by sa mohla v nasledujúcich 12-18 mesiacoch zdvojnásobiť

Filecoin je decentralizovaný protokol na ukladanie údajov. Na rozdiel od iných blockchainov umožňuje blockchain Filecoin na svojom počítači komukoľvek prenajať náhradné úložisko a úložisko si zároveň môže kúpiť ktokoľvek v sieti Filecoin. Vďaka tomu je sieť Filecoin obrovským dátovým trezorom a práve preto ju Dan Ives, výkonný riaditeľ spoločnosti pre výskum akcií Wedbush Securities, považuje za jednu aktuálne z najväčších inovácií v priestore kryptomien.

Dan Ives je známy tým, že pokrýva veľké technologické akcie spoločností ako napríklad Apple, Tesla, či Microsoft. V poznámke z minulého týždňa Ives uviedol: „Filecoin je jedna z najpôsobivejších stratégií, akú momentálne vidíme na trhu. Dnes na trhoch dominujú veľké softvérové ​​spoločnosti. Filecoin však ponúka vývojárom aplikácií výrazne lacnejšie možnosti ukladania dát vo veľmi bezpečnom a jedinečnom formáte, čo je využiteľné a veľmi zaujímavé najmä vzhľadom na množstvo dát, ktoré je potrebné v súčasnosti ukladať. “

Niektoré z najväčších svetových spoločností, ako napríklad Amazon, Google a Microsoft, sa spoliehajú na centralizované cloudové úložisko. Filecoin je použiteľná úplne všade, tj. aj mimo sféry kryptomien.

Natívny token Filecoinu (FIL) vzrástol za posledný mesiac o 98% a za posledný rok takmer o 3.000%.